Wie wordt nieuw lid?

Wat een geweldige sportzomer hebben we gehad, fantastisch weer, vakantie, mooie sport op TV! Wat willen we nog meer?
Zelf sporten! Wil jij een leuke, leerzame en uitdagende sport beoefenen kom dan gerust eens kijken op onze trainingslocaties in:

Berg en Terblijt Valkenburgerstraat 115, start op donderdag 22 augustus om 18 uur
Margraten, Pres. Kennedystraat 40, start op vrijdag 23 augustus om 17 uur
Sint Geertruid Schoolstraat 13, start op maandag 26 augustus om 18 uur

Wat is judo?
Het is moeilijk om dit in enkele regels neer te zetten. Judo is een verdedigingssport die ontwikkeld is in Japan en zijn oorsprong vindt Boeddhistische achtergronden en verdedigingstechnieken uit het oude Japan. Judo is dus meer dan sport, het is een activiteit om lichaam en geest fit en actief te houden. Judo is dan ook een zeer geschikte sport die je van jong tot oud kunt blijven beoefenen.

Waarom Judo?
• Judo is zeer geschikt om angsten te overwinnen. Je leert vallen en weer opstaan zonder dat dit je pijn doet.
• Met Judo werk je aan je conditionele en motorische vaardigheden. Dit gebeurt vaak op een speelse wijze.
• Door Judo leer je assertief te zijn, je versterkt de weerbaarheid. Buiten dat je fysiek sterk wordt, krijg je zeker meer zelfvertrouwen.
• Door het Judospel kun je je beter concentreren en je leert om door te zetten.
• Respect wordt in het Judospel met een grote R geschreven
• Judo is een medicijn tegen geweld, agressie en pesten. Een judoka zal een gevecht buiten de Dojo altijd vermijden.
• Met het Judospel leer je samenwerken met je medesporters.
• Ondanks het feit dat Judo een individuele sport is, hoor je bij een groep. Dit zorgt ervoor dat de judoka’s socialer worden. To-Zai en Ko-Tani zijn verenigingen waar je erbij hoort en vrienden kunt maken.

Jubileum jaar
Dit seizoen wordt een geweldig jaar want onze club staat in het teken van het 50 jarig jubileum! In 1970 werd Judoclub Dracula opgericht door Stef Conjarts, hij vroeg Twain Engelbert om de lessen te verzorgen. Iets dat Engelbert ruim 40 jaar deed. Stef Conjarts heeft meer dan 25 jaar de organisatie binnen onze club geregeld. In de jaren 80 werd de naam veranderd in To-Zai Margraten. In de afgelopen 50 jaren hebben we veel hoogtepunten gekend. Deze ervaringen zullen inspireren om er een geweldig jubileum jaar van te maken. Wat is er dan mooier om in dit jubileum jaar te starten met deze mooie sport.

Interesse!
Het is bij To-Zai en Ko-Tani mogelijk om de eerste vier lessen gratis mee te doen om proef te draaien. Daarna kun je, als het je bevalt, lid worden van onze vereniging. Dus kom gerust en vrijblijvend op de diverse locaties een kijkje nemen! Neem ook een kijkje op onze website www.to-zai.nl om een meer informatie te krijgen over onze vereniging. Voor telefonische informatie kunt U zich wenden tot Erik Klaessens (06-51388038) Bert Stassen (06-57762689) of Jos Peeters (043-3253171).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *