Verslagen en uitslagen 11 en 12 mei

Geplaatst

Uitslag pupillen treffen Ubagsberg
In het kader dat judoclub Ju No Kata uit Ubachsberg een nieuwe trainingslocatie heeft werd hier het pupillentreffen georganiseerd.
In een mooie zaal die gezellig ingericht was, waren veel toeschouwers gekomen om te zien hoe hun jonge judoka’s het op eigen kracht konden doen
Zaterdag verschenen dan ook maar liefs 65 judoka’s van 6 verschillende clubs op de tatami.
De insteek van deze trainingswedstrijden is om de jeugdige onervaren judoka kennis te laten maken met de wedstrijdsport. Zo kunnen ze ervaring opdoen voor het grotere werk. Er werd gestreden in 16 verschillende gewichtsklasse waar iedereen meer dan 3 partijen kon maken. Opvallend was dat alle aanwezige judoka’s gelijkwaardige wedstrijden lieten zien waardoor dit hele evenement een hoog sportief kijk genoegen bracht! Toch ook viel op de sportieve houding van de judoka’s onderling.
Het publiek heeft kunnen genieten van mooie sport waar we zeker een aantal toppertjes in de dop hebben kunnen zien acteren.
Als trainers en begeleiders van de clubs is het fraai om te zien dat iedereen op hun beste kunnen presteert! En wie weet wat de toekomst nog verder brengt voor deze kanjers!

De uitslagen zijn:

Uitslag toernooi Mierlo
Zondag waren de oudere judoka’s met veel wedstrijdervaring afgereisd naar het Brabantse Mierlo.
Bij de dames -63 kg kwam Laura Klaessens in actie. Ondanks de krachtige inzet kwam ze niet tot scoren in haar eerste partij. Haar tegenstandster deed dit wel en zo werd Laura naar de herkansingen verwezen. Na een vrijlot volgde een goed opgebouwde partij tot aan het grondwerk. Hier kwam Laura te kort en moest zo met een 5 de plaats genoegen nemen.
Bij de heren -81 kg zitten de broers Chris en Bart van Voorden. Beiden mochten 5 partijen aantreden. Chris met zijn specifieke technieken kon niet doorpakken bij zijn opponenten. Dit resulteerde niet in winst. Jammer dat inzet niet beloond wordt. Een 5e plek viel hem ten deel.
Bart daar in tegen is al meerdere jaren actief in deze klasse en wist de partijen naar zijn hand te zetten. Tot aan de finale was dat goed gelukt. Ook in de finale was Bart de betere judoka maar dat wil nog niet zeggen dat je dan de winnaar bent. In een onoplettend moment viel dan ook de beslissing zijn zijn nadeel. Dus 2de!
Gefeliciteerd dame en heren jullie hebben To-Zai goed vertegenwoordig.
Misschien had er meer ingezeten maar winst en verlies gaan in de sport tezamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *