Verslag LK -18

Afgelopen zondag werd in Roermond het Limburgs Kampioenschap onder de 18 jaar gehouden met 2 To-Zai deelnemers.
In de Jo Gerris Sporthal werd er op hoog niveau gejudood, en in mooie wedstrijden lieten vele Limburgse judoka’s zien dat ze zich wilden plaatsen voor het nationaal kampioenschap. Bij de heren kwam Bas Koelewijn in actie. Zijn eerste gevecht was tegen de weegschaal, jammer genoeg verloor hij deze, dus moest Bas in de klasse tot 66 kg uitkomen. Ondanks deze tegenslag liet hij wel aanvallend judo zien, doch zijn aanvallen werden gepareerd door zijn tegenstanders. Bas moest beide partijen het onderspit delven op de grond.
Ook Noortje Duijzings had een zware loting. In totaal mocht ze 4 maal aantreden, maar door hoge verwachtingen en zenuwen kwam ze niet goed uit de startblokken. De eerste twee partijen werden verloren door fraaie technieken van haar opponenten. Toen de druk er af was kwam Noortje beter in haar spel maar dat mocht niet meer baten. Uiteindelijk kwam ze niet verder dan de 5de plaats.
Geen Nederlands Kampioenschap voor deze twee To-Zai judoka’s, maar wel een goede ervaring wetend dat ze beiden nog meerdere jaren in deze leeftijdsklasse kunnen strijden om het ere metaal. Niet opgeven want talent is er genoeg nu de ervaring en het doorzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *