Verslag International Tournament Venray

Geplaatst

Internationaal Judotoernooi Venray

Afgelopen weekend werd het grote internationale judotoernooi in Venray georganiseerd. Bijna 1500 judoka’s uit 19 verschillende landen maakten hun opwachting op de Tatami. De organisatie kon dit jaar een selectie maken uit meer dan 3000 judoka’s, dus kwamen er vele sterke en spannende gewichtsklasse op de mat.

3 van deze geselecteerde judoka’s waren To-Zai judoka’s.

Laura Klaessens verloor het gevecht tegen de weegschaal en moest in de klasse tot 57 kg uitkomen. Dit ging haar niet verkeerd af, door fel judo kwam ze in de finale poule. Hier kon Laura het niet bolwerken en moest ze uiteindelijk genoegen nemen met de 5de plaats.

Michel Leenhouts (-73) begon geconcentreerd, maar de kracht van zijn tegenstander kon hij niet ontlopen. Na de verliespartij kwam Michel in de herkansing een felle judoka tegen die hem dwong fouten te maken en deze werden afgestraft. Hierdoor werd Michel voortijdig uitgeschakeld.

Bart van Voorden (-81) begon zeer sterk met fraaie winstpartijen, zo kwalificeerde hij zich voor de finalepoule.

Tegen de nummer 2 van het Nationaal Kampioenschap kon Bart nog niets uitrichten en verloor. In de strijd om het brons tegen de kampioen van Luxemburg ging de strijd lang gelijk op, maar een fraai uitgevoerde verwurging van de Luxemburger deed Bart afkloppen en werd zo 4de.

Een mooi en sterk toernooi waar onze judoka’s netjes hebben gepresteerd. Alle 3 een ervaring rijker en dat te weten dat ze nog 2 jaar in deze leeftijdsklasse kunnen strijden. Dit ziet er goed uit voor de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *