Verslag 2 & 3 november

Pupillentreffen To Zai Margraten
Zaterdag werd in Margraten het pupillen treffen gehouden. 70 Judoka’s van 7 clubs verschenen op de tatami.
Deze beginnende judoka’s maakten hier hun eerste stappen op de wedstrijd mat. Je zag dan ook veel activiteit, technisch niet altijd goed maar wel mooi om naar te kijken. Voor de trainers is het goed om de gemaakte “foutjes” te verbeteren tijdens de training.
Opvallend was het fanatisme bij de jeugdige strijders. Alleen dat al zorgde voor veel vermaak bij de massaal aanwezig ouders.
Toch waren er ook veel mooie verrassingen te zien, dat wil zeggen dat er genoeg talent in onze pupillen zit.
Er werd gestreden in 18 verschillende gewichtsklassen waarvan To-Zai er maar liefst bij 12 categorieën de hoogste trede wist te behalen.
De uitslag van deze dag was:
1ste prijs: Yana Wolfs, Djiego Jacobs, Lenn Kerstens, Giel Slenter, Juup Slenter, Lenn
Crolla, Arjan Bons, Ussep Chapo, Kris Gijbels, Toine Kleijnen, Lucas de Wit en
Xavier Webers.
2de prijs: Guus Beckers, Maxime Duchateau, Mila Broens, Lucas Maijer, Jacob Habets, Ward Frissen, Alex Loo, Sander Baumans en Dean Roks
3de prijs: Itske Blom, Jeanot Jacobs, Teun Bouchoms, Boaz Ploum, Pierre Delahaye, Guus
Frints, Sebastian Duchateau, Seb Meuris en Levi Wolfs,

Volledige uitslag: Uislagen pupillen 11-2019

Proficiat jongens en meisjes. Eer naar jullie harde arbeid. Ontwikkeling je zelf verder op de training, dan ligt er voor velen een mooie toekomst in het verschiet.

Uitslag toernooi Valkenburg
Zondag 3 november werd er in Valkenburg voor de 26e keer het Geuldal-toernooi georganiseerd. Op een sterk bezet toernooi kwamen ook 10 To-Zai judoka’s in actie.
Voor de gevestigde orde was dit een gangbaar toernooi waar ook de nodige judoka’s wedstrijden wonnen, echter, voor onze nieuwe lichting bleek een groot toernooi een nieuwe ervaring te zijn. Dat moeten ze ook leren!
Uiteindelijk wist To-Zai 3 prijzen in de wacht te slepen!
Aron van der Meer mocht de spits afbijten, in de 1ste partij werden zijn aanvallen overgenomen en kwam hij in de herkansingen. Aron wist zich nog terug te vechten naar de kleine finale maar verloor uiteindelijk de strijd om het brons. Ook Dinand Geijselaers had een fraaie start, met 2 overwinningen maar door gebrek aan ervaring werd hij voortijdig uitgeschakeld.
Nieuwkomers Nick Matosevic en Daan Beckers waren onder de indruk van de grote hal maar wisten beiden toch een partij te winnen. Vooral Nick maakte indruk met fraai judo. Uiteindelijk zijn beiden in de voorronden uitgeschakeld.
Noortje Duijzings zat in een gecombineerde klasse, met zwaardere tegenstand, hier kwamen jammer genoeg nogal wat blessures voor. Gelukkig niet bij Noortje, die een zwaar bevochten 3de prijs in de wacht sleepte.
Laura Klaessens weet wel hoe ze een toernooi moet oppakken, en met aanvallend judo wist ze de finale te bereiken tegen de nummer 2 van Nederland. In een mooie partij moest Laura uiteindelijk het onderspit delven, en pakte zo een 2de prijs.
Luna Haesen zat met flink ondergewicht, toch liet ze zich hierdoor niet uit het veld slaan en wist de nodige wedstijden te winnen. Maar net met de prijzen in zicht werd ze uitgeschakeld. Dit gebeurde ook Dilaya de la Croix op haar eerste toernooi. Ze wist fraaie partijen te maken maar kon op het juiste moment net niet de winst binnen pakken. In de strijd om het brons liet ze zich verrassen en werd zo 4de. Querijn Verkaik liet verrassend aanvallend judo zien en dat resulteerde in mooie overwinningen, echter hoe korter bij de prijzen hoe sterker de tegenstand en brak Querijn ook op. Dave Notermans zat met zijn jonge leeftijd zwaar ingedeeld, toch liet Dave zien dat hij uit het juiste Judohout is gesneden. Ondanks zijn goede inzet kwam hij niet verder dan de voorronde. Het wachten was nog op een prijs en ja hoor Kane Notermans liet zien dat hij de beste was en pakte zeer overtuigend de 1ste prijs.
Technisch en mooi judo, dat zijn de basis elementen die onze judoka’s hebben laten zien. Doch winnaarsmentaliteit is ook van belang, dat mogen onze judoka’s nog leren. Daarvoor zijn deze toernooien mooi om te doen.
Proficiat jongens en meisjes met de behaalde resultaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *