Uitslag Toernooi Oud Geleen

Judoclub Oud Geleen organiseerde zondag hun jaarlijkse toernooi, dit altijd goed georganiseerde toernooi liep nu behoorlijk uit omdat hun systemen niet goed werkten. Dit zorgde voor veel vertragingen, maar alles was het wachten waard gezien het hoge niveau dat werd getoond op de tatami. Ook onze judoka’s deden van zich spreken. Met 6 deelnemers en 4 prijzen is dit een fantastisch resultaat.
Bij de dames liet Laura Klaessens zich in de eerste wedstrijd verrassen door een fraaie worp van haar tegenstander, maar in de herkansingen wist ze alles te winnen en pakte ze zo een 2de plaats. Luna Haesen had een sterke loting, toch liet ze zich niet zo maar aan de kant schuiven. Na het verlies in de eerste wedstrijd, ging de strijd in de volgende wedstrijden gelijk op. Dit doorzettingsvermogen en de aanvalslust van Luna werd beloond met winstpartijen en dat zorgde dat ze een mooie 3de prijs in de wacht sleepte.
Bij de heren was Chris van Voorden na lange tijd weer terug op de wedstrijdmat. Het tekort aan wedstrijd ritme speelde hem dan ook op. Chris kon op de beslissende momenten de partijen niet naar zich toe trekken. Ook Max Willems was na lange tijd weer te vinden op de wedstrijdmat. Ondanks de inzet kon Max het niet bolwerken en werd hij uitgeschakeld in de voorronde. Voor Bobby Schols was het weerzien met de wedstrijdmat een opsteker. Bobby steeg boven zich zelf uit door in de voorronde diverse wedstrijden te winnen. Als 2de in de poule mocht hij door naar de finale poule. Doch hier werd hij door een geroutineerde en sterke judoka terug verwezen maar de strijd om het brons. Ondanks een flinke blessure wist Bobby deze 3de plaats veilig te stellen. Bart van Voorden liet in de voorronde zien dat hij de ingeslagen weg voortzette en pakte zo overtuigend een finale plaats. In een zeer spannende finalestrijd kwam Bart op voorsprong, maar de vermoeidheid sloeg toe en zijn opponent maakte hier dankbaar gebruik van. Met een fraaie ippon tegen moest Bart genoegen nemen met een 2de prijs.
Proficiat dames en heren, een fraai resultaat maar vooral de manier waarop dit bereikt werd is geweldig! Een mooie afsluiting van 2018. Op naar het nieuwe wedstrijdjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *