Uitslag toernooi Kano Houthem

Geplaatst

Afgelopen zondag werd het heuvelland toernooi in Houthem georganiseerd. Met ruim 150 deelnemers, waarvan 15 To-Zai deelnemers. Deze lieten van zich spreken met mooi en technisch judo. Uiteindelijk kwamen onze judoka’s met 9 prijzen naar huis.
Itske Blom begon zeer sterk met een fraaie winstpartij, maar hoe korter bij de prijzen hoe zwaarder de wedstrijden. Toch wist Itske een mooie 3de prijs in de wacht te slepen.
Juup Slenter had het moeilijk in zijn eerste echte wedstrijd, iets ervarenere judoka’s wisten van hem te winnen. Zodoende behaalde Juup geen podium plaats.
Arjen Bons liet technisch mooi judo zien en dat leverde ook een fraai resultaat op, alleen de finalepartij wist hij niet te winnen, dus pakte Arjan een 2de prijs.
Bram Velthorst had zeer sterke tegenstand, maar ook Bram verweerde zich kranig. Dit zorgde ook voor winst op de juiste momenten. Hierdoor pakte Bram een zwaar bevochten 3de prijs.
Ussep Chapo overkwam het zelfde, ondanks de fantastisch technieken eindigde Ussep net naast het podium.
Lotte Frijns verweerde zich erg goed, maar in het geweld waar ze bij ingedeeld was kon ze het niet bol werken. Toch een bijzonder compliment voor de manier zoals Lotte gejudood heeft.
Voor Sebastian Duchateau vielen de wedstrijden een beetje tegen. Ondanks zijn goede inzet werd hij telkens overgenomen waardoor hij net buiten het podium eindigde.
Giel Slenter liet zien dat hij de beste was, met schitterende schouderworpen wist hij iedereen te verslaan en zo overtuigend 1ste te worden.
Daan Beckers maakte op de beslissende momenten de juiste technieken en dat zorgde dat hij een fraaie 3de prijs in de wacht sleepte.
Yana Wolfs maakte een goede indruk door aanvallend judo te laten zien echter haar aanvallen werden overgenomen waardoor Yana net buiten het podium kwam.
Luna Haesen zat bij de jongens ingedeeld en dan blijkt kracht toch de overhand te krijgen. Ondanks een winstpartij eindigde Luna net naast het podium.
Max Collet was een van de sterke jongens in deze klasse, met meerdere winstpartijen pakte Max wel een podiumplek, doch ditmaal de laagste trede. Dus 3de.
Levi Wolfs vocht zich goed in het toernooi, in het begin was het erg zwaar maar hoe verder hij kwam hoe beter het ging. Uiteindelijk plakte Levi een verdiende 2de prijs.
Dean Roks steeg boven zich zelf uit in zijn partijen. Elke partij werd hij beter, doch een teen blessure zorgde dat hij in de finale het onderspit delfde. Toch een mooie 2de prijs.
Mika Lacroix is weer terug van weg geweest. In zijn eerste wedstrijd liet hij zich nog verrassen maar daarna pakte hij iedereen in. Met fraaie worpen wist Mika een 2de prijs te bemachtigen.

Dilaya de la Croix liet zien dat ze uit het goede judohout gesneden is, met diverse fraaie worpen wist ze zich op het podium te vechten en wel met een 3de prijs
Voor Ninah Rijksen vielen de wedstrijden een beetje tegen. Ondanks haar goede inzet werd ze telkens overgenomen waardoor ze net buiten het podium eindigde.
Milan Conelissen liet mooie technieken zien, zijn schouderworp lukte goed en dat zorgde voor een finale plaats, deze verloor Milan net en daardoor pakte hij een 2de prijs.
Quin van Duurling had een moeilijke start, maar na 2 partijen wist hij wat gedaan moest worden. Met een mooie winstpartij pakte Quin een mooie 3de prijs.
Merlijn Bosch had het erg moeilijk in zijn klasse, dankzij zijn inzet wist hij uiteindelijk een 3de prijs mee naar Huis te nemen.
Kenan Huikic liet zien dat hij de beste was, met schitterende schouderworpen wist hij iedereen te verslaan en zo overtuigend 1ste te worden.
Naomi Stitzinger zat bij allemaal hogere banden, dat geeft een emotionele tegenslag. Dit was ook te merken in de wedstrijden, al kreeg Naomi telkens meer zelf vertrouwen, het mocht niet zo zijn dat ze in de prijzen viel.
Ook Hajriz Huikic zat erg sterk ingedeeld, hij liet zich iets te vaak verrassen waardoor hij niet in de prijzen kwam.
In de leeftijdsklasse onder de 15 jaar wordt heel sterk gejudood. Met zeer sterke en ervaren judoka’s zag je dan ook mooi judo
Sebastian Ossewaarde en Silas Wijnands konden het in deze klasse niet bol werken, ze werden in de voorronde uitgeschakeld .
Maxim Oosterveen en Jeremy Ossewaarde zaten samen in de zelfde categorie. Ook hier was er fel judo, uiteindelijk mochten ze beiden uitmaken wie 3de of 4de werd. Maxim trok hierbij aan het langste eind dit mede door de wedstrijdervaring.
Dus Maxim 3de en Jeremy 4de.

Proficiat jongens en meisjes, goed judo op een leuk toernooi. Toch waren er ook teleurgestelde judoka’s. Begrijpelijk want je wilt winnen, doch onthoud goed dat bij wedstrijden winnen en verlies in balans moeten zijn. Er bestaat geen verlies zonder winnen en omgekeerd.
Het meedoen aan wedstrijden mag gezien worden als een meetmoment, wat beheers ik en waar moet ik nog aan werken. Natuurlijk leer je ook van andere judoka’s op de manier zoals zij hun wedstrijd maken, als je dat ziet dan ben je op de goede weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *