Uitslag Regenboogtoernooi

Afgelopen zondag werd in Randwijk voor de 16de keer het Regenboog toernooi gehouden. De organisatie zag dat er veel judoka’s op de tatami verschenen, doch wist men alles in perfecte banen te lijden. Van onze club deden maal liefst 23 judoka’s meer. Met een resultaat van 15 prijzen die naar Margraten kwamen.
Een super mooi resultaat, zeker te weten dat we voornamelijk met beginners waren afgereisd naar Maastricht! Maar er zijn ook de nodige leermomenten aan het licht gekomen, hier kunnen we op de training aan gaan werken. Zo worden we allemaal nog beter.
Voor Jens van Gerwen en Arjen Bons was dit eerste toernooi een zware kluif, ondanks een mooie winstpartij konden ze net niet op het podium komen.
Sebastiaan Duchateau liet direct zien dat hij uit het juiste judohout is gesneden, met aanvallend judo wist hij iedereen te verslaan en zo overtuigend 1ste te worden. Rein Willems moest in zijn klasse maar 1 judoka voor zich dulden. Met 3 fraaie winstpartijen pakte hij een 2de prijs. Bram Veldhorst en Koen Vaessens konden het in hun klasse net niet bolwerken en eindigen buiten het podium. De drie jonge dames (Charlie’s Angels) in de ochtendgroep waren Liju Sluijsmans, Itske Blom en Mila Brouns. Alle drie lieten ze zeer aanvallend judo zien, met de nodige winstpartijen. Uiteindelijk pakten Mila en Liju de 3de prijs binnen, terwijl Itske net op de 4de plaats eindigde.
In de 2de weging hadden we alleen maar prijswinnaars . Giel Slenter liet spectaculair judo zien en pakte een mooie 2de prijs. Nick Matosevic verraste de nodige tegenstanders en pakte zo een zwaar bevochten 3de prijs. In de klasse van Lucas Maijer en Teun Bouchaps was het een gelijke strijd tussen alle judoka’s. Aan het einde van de wedstrijden moesten ze 1 sterkere judoka voor laten gaan, maar Lucas pakte de 2de prijs terwijl Teun de 3de prijs pakte. Ike Ruyters heeft een geweldig doorzettingsvermogen, en dat resulteerde in een zwaar bevochten 3de prijs. Kay Frissen en Guus Frints zaten in de zelfde klasse, zij lieten uitstekend judo zien en wisten de concurrentie ver achter zich te laten. Fraai pakte Kay de 1ste prijs en Guus de 2de plaats.
Bij de volgende weging (onder 12 jaar) kwam het grotere geweld. Hier wist Luna Haesen zich goed staande te houden ze werd als lichtste in haar klasse overtuigend kampioen. Max Vaessens, Tygo Lardinois en Ward Frissen merkten dat er in deze leeftijdsklasse al voor het nodige spektakel gezorgd wordt. Ze kwamen dan ook niet door de voorrondes heen.
Max Collet moest zwaar aan de bak, hij wist de nodige punten te scoren en dat resulteerde in een zwaar bevochten 3de prijs. Ook Roeven Evers liet zien dat hij op de goede weg is, mooie gecontroleerde worpen zorgden dat hij een 2de prijs in de wacht sleepte.
Kay Brouns en Declan Steijns toonden grote inzet maar konden in dit jeugdige geweld net niet aanhaken en kwamen niet op het podium.
Nu was het nog wachten op een 1ste prijs en ja hoor Aron van der Meer pakte op zeer overtuigende wijze de kampioenstitel in zijn klasse. Alle partijen werden binnen de 30 seconden gewonnen.
Proficiat jongens en meisjes. Een lange judodag werd bekroond met veel prijzen! Jullie hebben To-Zai mooi op de kaart gezet. Natuurlijk hebben we allemaal genoten van de wedstrijden en veel geleerd voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *