Uitslag Limburgs kampioenschap onder 12 jaar

Zondag werd in Roermond het jaarlijkse LK onder de 12 jaar georganiseerd. Bijna 300 judoka’s namen deel in de diverse gewichtsklasse. Voor To-Zai kwamen 4 judoka’s in actie, al hadden ze de pech dat ze als jongste in hun leeftijdsklasse moesten aantreden.
Bij de meisjes was Luna Haesen die de spits afbeet, in de klasse tot 28 kg was flinke tegenstand. Toch wist Luna haar huid duur te verkopen en waren het zeer aantrekkelijke wedstrijden. Luna heeft de laatste tijd een goede ontwikkeling doorgemaakt en dat was te zien. Ze wist uiteindelijk een verdiende 3de prijs meer naar huis te nemen. Kay Brouns – 30 kg zat met 30 judoka’s in zijn klasse, dus dat was flink aanpakken. Kay wist 3 wedstrijden op fraaie wijze te winnen, doch hoe korter bij de prijzen hoe moeilijker de tegenstand. Uiteindelijk werd Kay met de finale ronde in zicht uitgeschakeld. Dave Notermans (– 42 kg) zat vol zenuwen en zeker nadat hij zijn tegenstanders zag. Ondanks de groter uitgevallen judoka’s bleef Dave zich goed verweren en dat had resultaat. Toen alle scores waren opgeteld bleek Dave een mooie 3de prijs in de wacht te slepen. Grote broer Kane Notermans had in de klasse boven 50 kg nog grotere tegenstand, maar ook van Kane mag gezegd worden dat het een doorzetter is. Dit heeft gezorgd dat Kane een 2de prijs pakte en dat was puur op karakter!
Proficiat jongen en meisjes, er moet nog veel gebeuren om de top te halen (Het pad naar de top gaat eerst door de vallei) maar jullie zijn fantastisch onderweg. Jullie hebben To-Zai goed op de kaart gezet! Een mooi resultaat van iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *