Uitslag Coupe de Kiai

Geplaatst

In het Franse Montmagnie een voorstad van Parijs werd voor de 40ste keer de seniorenwedstrijd georganiseerd. Onze judoclub was vertegenwoordigd met 4 personen.

Twee deelnemers bij de Zwarte banden senioren competitie, het toernooi waar het allemaal om draaide! Sebastiaan Hamers had een zeer zware loting maar kon toch goed stand houden, echter in de laatste partij kwam hij tegen een judoka die op Franse nationale kampioenschapen ook zijn mannetje stond. In een fraaie partij moest Sebastiaan het onderspit delven en werd zo 2de in de poule. Overall werd Sebastiaan 5de. Tristan Hamers maakte een zeer sterke indruk, hij liet zijn krachtigere tegenstanders stuk lopen op zijn conditie en zo wist Tristan alle wedstrijden te winnen. Dus 1ste in de poule. Van de 3 poules werden alleen de winnaars naar de finale klasse doorgezet, hier mocht Tristan het opnemen de sterkste Fransman. De gerichte aanvallen van Tristan deden de Fransman wankelen echter op de grond bleek de kracht en techniek groter te zijn en die veroorzaken een schouder blessure. Gehavend moest Tristan de strijd staken moest hierdoor genoegen nemen met de 3de prijs.

Voor de veteranen boven de 40 jaar waren ook extra klasse gemaakt. Jan Willem Hamers en Erik Klaessens (beide vijftigers) lieten zien dat ze in deze klasse boven de anderen uitstaken. Beide judoka’s liepen de finale binnen en in een onderlinge strijd bleek de ervaring van Erik de overhand te hebben. Jan Willem Hamers fraai 2de en Erik Klaessens op de 1ste plaats.

Gefeliciteerd mannen! Een fraai internationaal resultaat voor To-Zai, buiten een goed weekend en veel sportiviteit was het ook een leerzame ontmoeting met het franse judo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *