Regenboogtoernooi De Heeg Maastricht

Geplaatst

Uitslag Regenboog toernooi

Afgelopen zondag werd er in Randwijck het jaarlijkse Regenboog Toernooi gehouden. Het correct opgezette toernooi geeft een goed podium voor de opstap naar grotere toernooien. Maar liefst 18 To-Zai judoka’s namen deel aan dit toernooi,  en met succes want we namen 13 prijzen mee naar huis.

In de ochtend hadden we veel beginners, maar ze lieten van zich spreken met mooi aanvallend judo. Ziyal Koch wist zich goed staande te houden, mooi was te zien hoe ze telkens uit de houdgreep kon ontsnappen. Het   scoren van punten bleef jammer genoeg achter en dat  zorgde dat Ziyal op een  4de plaats terecht kwam. Max Vaessen wist hoe hij zijn tegenstanders moest inpakken. Met mooi judo  veroverde hij een fraaie 2de prijs. Voor Ronac Wahlen en Ward Frissen in deze zelfde klasse was de spanning toch erg groot. Maar je zag dat ze telkens meer in de wedstrijd kwamen. Toch leverde dit net geen podiumplaats op. Rein Willems had niet zijn dag, ondanks de goede aanvallen werden deze overgenomen door de ander, en dat resulteerde er in dat Rein geen prijs mee naar Margraten nam. Ook Max Collet had last van de zenuwen, dat was te zien aan zijn spel, doch hoe verder in het toernooi, hoe beter het ging,. Helaas leverde dit geen prijs op. Sylvie Boormans wist de aanvallen op het juiste moment te maken en pakte zo de nodige winstpartijen, dit resulteerde in een fraaie 2de prijs. Dave Notermans had geduchte tegenstand, toch wist Dave na een verliespartij zich goed te herpakken en wist zich zo naar de 3de prijs te vechten. Ook Koen Vaessen maakte indruk met zijn worpen, alleen de afwerking moet nu nog beter. Uiteindelijke pakte Koen een fraaie 3de prijs. Luna Hansen was erg licht in haar klasse, maar de aanvalslust ontbreekt haar niet. Jammer genoeg werd Luna met de prijzen in zicht uitgeschakeld. Maxim Oosterveen wist in zijn klasse wel te scoren en kon zich zo opwerken naar een 3de prijs. Voor  Sjors Lambrechts was dit het eerste toernooi, ondanks de goede eigen balans kon ze de tegenstander net niet werpen, dat zorgde dat Sjors niet verder kwam dan de 4de plaats. Rache Haan verloor de eerste wedstrijd maar begreep toen wat ze moest doen en wist alle partijen daarna te winnen en werd zo 2de. Kane Notermans moest echt aan de bak met zwaardere tegenstanders. Toch wist Kane op fraaie wijze deze naar het canvas te brengen en hij werd dan ook op grootste wijze 1ste. Dylan Stassen liet een duidelijke progressie in zijn judospel zien, maar bij de -15 jaar mogen omstrengelingen en dat brak Dylan op. Aron van der Meer maakte grote indruk in zijn judospel en wist fraaie ippons te maken. Dit resulteerde in een fantastisch 1ste prijs. Bas Koelewijn had ook de nodige zenuwen maar toen deze overwonnen waren, liet hij er geen twijfel over bestaan dat hij de beste was. Bas pakte overtuigend de 1ste prijs. Noortje Duijzings had sterke tegenstand, de  gelijkwaardige partijen waren een genot om naar te kijken, jammer was dat Noortje niet verder kwam dan een 3de prijs. De mooiste partijen van de dag kwamen op het conto van Yoeri Schwoll. Met fraaie schouderworpen wist hij de meeste genstanders te verslaan. Alleen in de finale zag de scheidsrechter dit anders en gaf het punt aan de ander. Daarom werd Yoeri 2de maar wel zilver met een dikke gouden rand.

 

Proficiat jongens en meisjes jullie hebben een geweldige prestatie geleverd op dit toernooi. Het is heerlijk om met zo’n gemotiveerde sporters  te werken. Blijf zo doorgaan!

 

LK KATA

Zaterdag werd er in Roermond het Limburgs Kampioenschap Kata  georganiseerd. Onze voorzitter Mark Vluggen deed met zijn judo partner Sven van de Berg mee aan het Katame No Kata. In de Limburgse klasse werden ze overtuigend kampioen. Bij de openklasse behaalden ze op 5 punten net niet de finale. Toch een fraai resultaat en een motivatie om door te gaan naar een nog hoger niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *