Pupillenuitwisseling en Open Bilzen

Afgelopen zaterdag werd er in Ubachsberg een pupillen treffen gehouden. Na een gezamenlijke warming-up en de uitleg van de wedstrijd regels werd er in 16 verschillende klasse gestreden. De judoka’s kunnen nu op eigen kracht hun technieken laten zien. Het fijne was dat er duidelijke vele talentjes tussen deze beginnende judoka’s zaten. Deze ruwe diamantjes zullen verder geslepen moeten worden en wie weet schuilt er wel een groot kampioen in.
Voor judoka’s en publiek was het een fijne middag, genieten van de activiteiten van de jongens en meisjes op de mat. Opvallend was het sportieve gedrag onderling! Maar dat hoort ook bij de judosport.
Proficiat jongens en meisjes met de behaalde resultaten

Een week eerder was er een groter toernooi in het Belgische Bilzen.

Daar werd met een delegatie geroutineerde judoka’s heen getogen, om met de nodige prijzen weer naar huis te komen.

In de ochtend was het de beurt aan de jongsten, waar Mila Brouns zich in de eerste 3 partijen steeds weer liet verrassen.
In de 4e partij was ze echter helemaal gewend aan alle indrukken, en kwam ze goed in haar spel.
Deze partij wist ze met een mooi punt overtuigend te winnen. Helaas kreeg ze die eer niet, want de scheidsrechter wees de verkeerde winnaar aan. Iets dat dan ook niet meer terug te draaien valt.
Itske Blom liet zich ook in de eerste partij verrassen, maar wist de 2e wel winnen. De laatste partij wist ze eveneens door een sluwe techniek van haar opponent niet naar zich toe te trekken, maar ze behaalde zo wel een nette 2e plaats.
Kay Brouns liet zich ok al verrassen in de eerste partij, maar herpakte zich snel. De tweede verloor hij in de verlenging helaas op beslissing, aar de 3e liet hij niet aan zijn neus voorbij gaan. Kay wist deze met een schitterende techniek te winnen, maar “de vloek van Brouns” daalde bijna ook op Kay neer. Ook hier liet de scheidsrechter bijna de verkeerde winnaar van de mat stappen. Gelukkig werd dit wel hersteld, en viel Kay de 4e plek ten deel.
In de middag kwamen de overige deelnemers de mat op.
Noortje Duijzings had vandaag niet veel in te brengen. Ze kwam maar niet lekker in haar spel, en moest steeds als verliezer de mat verlaten. Geen prijs voor Noortje.
Laura Klaessens begon haar toernooi tegen een kleinere, snelle Britse tegenstander. Op zich geen verkeerde wedstrijd, maar helaas kwam Laura in een goed uitgevoerde Ipon Seoi Nage terecht waarbij ze zich bezeerde. Het toernooi hield hier helaas op voor Laura.
Aaron van der Meer had zijn dag niet, en had ook nog de pech om tegen een aantal zeer snelle en sterkte tegenstanders uit te komen, waar hij maar geen antwoord op kon vinden. Niet erg Aaron, ook hier word je uiteindelijk beter van.
Dan als laatste Chris van Voorden. Hij liet volwassen en sterk judo zien, en hoefde slechts één verliespartij te incasseren van een veel oudere en ervaren Britse judoka. 2e plek voor Chris.

Dit toernooi is voor de judoka die in een gezellige opzet lekker wil judoën een aanrader, we gaan er volgend jaar zeker weer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *