Open Bilzen 17-02-2019

Voor de tweede keer op rij nam ToZai met enkele deelnemers deel aan dit goed opgezette internationale toernooi, en niet zonder succes!
De deelnemers waren Laura Klaessens, Bart van Voorden, Chris van Voorden, en last but not least, na lange afwezigheid op de wedstrijd-mat: Michel Leenhouts.
Nadat de wegingen waren geweest, was het best nog een lange zit tot aan de eerste wedstrijden.
Bart beet het spits af tegen een krachtige Engelse judoka, en dat was meteen een wedstrijd om je vingers bij af te likken.
Na de reguliere wedstrijdtijd was de gelijk opgaande strijd nog onbeslist, en ging de wedstrijd de Golden Score in. Deze Golden Score werd pas na 10 minuten en 18 seconden in het voordeel van Bart beslist. De tweede partij werd in 28 seconden beslist, waardoor Bart eerste werd in zijn poule.
Als tweede trad Laura aan. Na een gelijk opgaande strijd wist Laura de overhand te krijgen, en maakte ze korte metten met haar tegenstander. Haar tweede partij was tegen een kleine maar sterke en zware judoka. Laura kon een paar maal net niet scoren, en kwam uiteindelijk in een fraai uitgevoerde verwurging terecht. Zilver voor Laura.
Chris en Michel zaten bij elkaar in de poule, en ook dat was een pittige, internationale poule.
Chris wist in zijn eerste wedstrijd te scoren, maar moest zijn meerdere erkennen in een zeer snelle tegenstander. Zijn tweede partij ging zowaar nog beter, maar eindigde in een houdgreep die Chris niet kon verbreken.
Toen was het eindelijk de beurt aan Michel, die er zeer fanatiek tegenaan ging.
Met sterke een fraaie bewegingen wist Michel zijn eerste partij op een prachtige manier te winnen.
Zijn tweede partij ging gelijk op, en Michel kon steeds net niet scoren.
Bij het verstrijken van de reguliere tijd had hij zich echter geblesseerd aan zijn nek, waardoor hij die partij uit handen moest gegeven, het was over en uit voor Michel.
Daardoor hoefde Chris niet tegen zijn maat te vechten, en verzekerde hij zich van een derde plek, terwijl de vierde plek door Michel werd bezet.
Klasse optredens van onze ToZai-krijgers, en dat smaakt naar meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *