Mark Vluggen geslaagd voor 3de Dangraad

Geplaatst

Wat een mooie afsluiter voor dit seizoen! In het midden Mark, met links zijn Uke Sven, en rechts leraar Erik Klaessens.
Afgelopen zondag was het voor vele Limburgse judoka’s een grote dag. Het examen voor de zwarte band stond op het programma.
Van judoclub To-Zai ging Mark Vluggen op examen voor de 3de Dangraad. In een examen, waar 1 uur voor staat, werd Mark het hemd van het lijf gevraagd. Samen met zijn judopartner Sven van de Berg liet hij 3 super mooie kata’s zien. Die door de 3 koppige jury als uitstekend werd beoordeeld.
Na een ondervraging van de staande technieken en de grond technieken volgde een beslissend oordeel van de jury.
Een prima examen en geslaagd voor 3de Dangraad (San-Dan).
Voor Mark was het een lange weg naar dit examen toe, wekelijks uren training op diverse plaatsen in Limburg. Zelfs deelnemen aan kata wedstrijden en kata trainingen in het noorden van het land schuwde hij niet. Afgelopen jaar volgde Mark samen met Sven een trainingsstage in Japan, het land van de herkomst van deze mooie sport.
We kennen Mark niet alleen als onze voorzitter, maar ook op de tatami verricht hij veel werk voor onze club. Judo is een sport die je fysiek op de proef stelt, doch Mark heeft laten zien dat buiten het technisch gedeelte hij ook een judoka is met een juiste mentale en emotionele instelling. Een waardig Judoka!
Proficiat Mark, en zeker niet te vergeten zijn Uke, Sven met dit mooie resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *