Kata-master class Komata Sensei

Gast training Komata Sensei
Zaterdag 9 november was de gymzaal in Margraten omgetoverd tot een heuse judo dojo. De hele zaal lag vol matten aangevuld met de tatami vanuit Sint Geertruid. Reden…. de Japanse judo grootmeester Komata Sensei kwam naar Margraten om hier het Kata vanuit de Kodokan te onderrichten.
Komata is een grootheid op Kata gebied, en fijn dat Joop Pauwels (7de Dangraad) en Richard de Bijl (8ste Dangraad) hem een maal per jaar naar Nederland halen om ons zijn kennis te laten ervaren.
Samen met Judokai Born (Hugo Lumens), Nippon Waubach (Fred Pijls) en To-Zai Margraten konden we verwezenlijken dat deze judo specialist naar Limburg kwam.
Ruim 60 judoka’s van deze drie verenigingen hebben mogen genieten van de uitzonderlijke kennis van deze Japanse grootmeester. Ook van de “assistenten” Richard de Bijl en Joop Pauwels aangevuld met Wil Luschen (8ste dangraad ) die allen ook zeer gespecialiseerd zijn in Kata. Dit alles zorgde voor een fantastische judodag. Een dag die ons allen veel inspiratie en nieuwe inzichten heeft opgeleverd.
We hebben dus weer veel nieuwe leer- en oefenstof voor een hele periode te verwerken.
Uniek dat wij zo’n lesgevers op de mat mogen hebben!

Van links naar rechts: Hugo Lumens, Komata Sensei, Erik Klaessens en Fred Pijls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *