Kamp 2019 ToZai-KoTani St. Pietersvoeren

Geplaatst


Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, het twee jaarlijks kamp van judoclub ToZai en KoTani, en wat een succes!
In Schilberg werd er verzameld, werden de groepen ingedeeld, en wist iedereen met welke groepsleider ze verbonden waren om er een leuk, sportief en gezellig kamp van te maken.
Na een kom soep en een broodje met worst, werd er in 3 groepen begonnen aan de “Spookey Hike” door de bossen en velden van Graaf Vesker. Met name voor de kleintjes heel spannend!
Na aankomst in de Drink werden de bedden klaar gemaakt, en kreeg iedereen nog wat lekkers voor bij de film. Iedereen was moe, en is daarna lekker gaan slapen.
Zaterdagochtend was iedereen weer vroeg uit de veren, om te beginnen aan een goed gevulde, sportieve dag. Er waren allerlei spellen bedacht door de organisatie, en deze werden goed geleid door de spelleiders die tekst en uitleg gaven. Allemaal even leuk.
Het weer probeerde nog roet in het eten te gooien met fikse sneeuwbuien, maar dat lukte slechts een klein beetje. Een half uurtje zijn we binnen geweest, om daarna weer lekker verder te gaan aan het programma.
Er was ruimte om te spelen tussen het programma door, maar er moest ook nog worden gewerkt aan een sketch die zou worden opgevoerd aan het einde van de dag. Maar niet voordat er lekker frietjes waren gegeten met frikandel en hamburger.
Het resultaat van de voorbereidingen was een gezellige en amusante bonte avond, en die werd afgesloten met nog een leuke film voor iedereen.
Zondagochtend waren de kinderen iets later wakker dan gewoonlijk, maar lekker op tijd om nog te kunnen spelen en ravotten. Spannend was wel wie er gewonnen zou hebben met alle spellen van zaterdag. De 2e groep onder leiding van Max bleek de meeste punten te hebben vergaard, en dat werd beloond met een leuk prijsje.
Om 12:00 werd iedereen weer opgehaald om moe, maar voldaan uit te kunnen gaan rusten.
Jammer dat het alweer voorbij was!

Juup omschreef het kamp als volgt:

“Het judo-kamp. Op vrijdag 12 april gingen wij op judo-kamp. We werden op Schilberg afgezet, en liepen toen naar Sint Pietersvoeren. Daar was het kamp bij de Drink. We sliepen allemaal in stapelbedden. We deden onze pyjama aan en gingen een film kijken. Om 11:30 gingen we slapen. De volgende dag werden we om 07:00 wakker en gingen we eten. Om 08:45 ongeveer gingen we de eerste spellen spelen. Er viel veel natte sneeuw, en we moesten naar binnen. Toen de sneeuw voorbij was gingen we nieuwe spellen spelen. Daar kregen we punten bij. We gingen frieten eten, daarna onze pyjama aandoen, een film kijken en daarna weer slapen. De dag daarna was de prijsuitreiking. Mijn team is tweede geworden. Daarna kwamen onze ouders. Groeten, Juup.”

In 2020 bestaat Judoclub To-Zai 50 jaar, er zal dan geen kamp zijn. Maar dat jaar zal zeker niet zomaar voorbij gaan!

Een gedachte over “Kamp 2019 ToZai-KoTani St. Pietersvoeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *