Houvasttoernooi Mierlo

Geplaatst

In het Noord Brabandse Mierlo vond zondag gelijktijdig het sterk bezette Houvasttoernoi plaats. Vanwege de eindexamens had Bart van Voorden er voor gekozen om niet mee te gaan naar Frankrijk, maar nam hij als enige To-Zai judoka deel aan dit toernooi.

De eerste wedstrijd was tegen een oude bekende van Bart, en na ruim 2 minuten van prachtig judo, was er nog geen score op het bord verschenen. Helaas scoorde zijn rivaal een waza-ari, en met de achterstand op het bord vocht Bart de partij ut tot 3 seconden voor het einde. Wat een overname had kunnen zijn werd zijn Waterloo, en werd hij meteen doorverwezen naar de herkansingsronde.

De tweede partij won Bart vrij gemakkelijk met fraaie technieken en een zeer sterke controletechniek op de grond. De derde partij was er een van formaat, en Bart moest haard aan de bak om uiteindelijk in de verlenging de pot nar zich toe te trekken.

Zo kon Bart dus nog vechten om een podiumplaats, en kwam hij weer zijn rivaal uit de eerste partij tegen. Helaas wist deze met enkele mooie linkse technieken Bart klein te krijgen. Geen podium voor Bart, maar een zwaar bevochten 4e plek.

Chappeau voor alle heren die dit weekend voor To-Zai op een sportieve manier streden om het eremetaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *