Goed begin van het nieuwe jaar In Gruitrode en Amby!

Uitslag toernooi Gruitrode
Afgelopen zaterdag werd voor de 16de keer het internationale toernooi in Gruitrode georganiseerd. Dit sterk bezette toernooi met ruim 1200 judoka’s is voor de liefhebber een lust om te kijken naar mooi judo. Voor onze club deden 3 judoka’s mee. Bij de heren zaten Chris van Voorden en Bart van Voorden in de zelfde klasse -81 kg. Voor Chris was het voor het eerst in deze gewichtsklasse en leeftijdklasse. Zijn eerste tegenstander was een sterke Duitse judoka, die zijn eigen gevecht dicteerde. Chris kon het tegen hem niet bol werken en zo eindigde het toernooi voor hem voortijdig. Bart van Voorden maakte in de eerste partij goede indruk, maar deze gewonnen partij had wel veel krachten gekost. In de volgende partijen was Bart niet geheel hersteld, toch wist hij hier 2 wedstrijden te winnen maar ook 2 wedstrijden te verliezen, met als resultaat een 7de plaats. Laura Klaessens begon niet goed, met verlies tegen een Duitse judoka, toch wist ze via herkansingen 2 fraaie wedstrijden te winnen. In de strijd om het brons was ze de bovenliggende partij, maar op de grond moest ze jammer genoeg het onderspit delven. Dus net gen prijs.
Een goede ervaring voor onze judoka’s en ze hebben laten zien dat ze in internationaal geweld me kunnen doen. Nu moeten we dit doorpakken in 2019 dan belooft het een mooi seizoen voor jullie te worden!

Uitslag toernooi Amby:
Zondag was het traditioneel Nieuwjaarstoernooi georganiseerd door judoclub Amby. Om de jeugd judoka’s zo veel mogelijk te laten vechten wordt er in poules halve competitie gedraaid. Goed voor de wedstrijd ervaringen, doch bij gelijke stand moet er veel gevochten worden. Dit overkwam Liu Sluysmans. Na 4 wedstrijden waar ze mooie O Soto Gari s liet zien bleek de stand gelijk. Toen nogmaals aantreden en na 8 wedstrijden bleek Liu een waar bevochten 4de prijs in de wacht te slepen. Broer Tijn Sluysmans liet technisch judo zien, maar raakte tot 2 maal toe geblesseerd. De indrukken van het toernooi, EHBO en spanningen eisten bij Tijn uiteindelijk zijn tol en daarom kwam hij niet verder dan de 4de prijs. Roeven Evers was zeer geconcentreerd, zijn tegenstanders hadden al de nodige wedstrijdervaring. Aan aanvalslust kan het bij Roeven niet liggen, jammer genoeg werden zijn aanvallen overgenomen waardoor Roeven met een 4de plaats genoegen moest nemen. Luna Haesen plaatse goede schouderworpen, ook al had ze diverse sterkere tegenstanders ze liet hun niet echt in het spel komen. Na 4 fraaie wedstrijden bleek Luna een welverdiende 2de prijs in de wacht te hebben gesleept.
Proficiat jongens en meisjes, jullie zijn goed bezig! Blijf dit vast houden dan komen er verbeteringen gevolgd door resultaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *