Geuldaltoernooi Kano houthem

Geplaatst

Uitslag Geuldal toernooi Valkenburg

Afgelopen zondag werd het 24e Geuldal toernooi in Valkenburg georganiseerd. Ruim 300 judoka’s uit Limburg en Brabant stonden op de tatami. Van onze club waren 17 deelnemers aanwezig om de club eer hoog te houden. Vele van deze judoka’s hadden nog nooit op een groot toernooi gejudood dus dat was erg spannend voor hen. Ondanks al deze indrukken kunnen we zeggen dat ze deze test goed doorstaan hebben. want de resultaten mogen er zijn. To Zai  wist met 5 prijzen  naar huis te komen waarvan 2 eerste plaatsen. Het niveau van de deelnemers was gerust hoog te noemen want er stonden veel nationale en internationale prijswinnaars op de mat.

In de ochtend begon Jesper Schwoll met fraaie winstpartijen maar hoe korter bij het podium hoe moeilijker het werd. Uiteindelijk werd Jeper net voor de prijzen uitgeschakeld. Dylan Stassen liet aanvallend judo zien maar zodra het grondwerk gemaakt werd, moest hij het onderspit delven in ijzersterke houdgrepen. Uiteindelijk werd Dylan in de voorronde uitgeschakeld. Iris Drinkwaardt was zeer geconcentreerd en bouwde haar wedstrijden goed op. Dit resulteerde in een finale plaats, doch hierin kon ze het net niet bolwerken en moest genoegen nemen met de 2de prijs. Youri Schwoll zit met 6 kg ondergewicht in de klasse tot 38 kg. Dit is veel, toch wist Youri zijn tegenstanders te verassen met fraaie worpen, na 6 zware partijen  bleek Youri net 4dete worden. Fraai maar niet genoeg voor op het podium. Aron van der Meer liet aanvallend judo zien maar kon er niet altijd mee scoren, dit zorgde dat hij in de voorronde uitgeschakeld werd.

Sienna Claessens zat bij zeer gerenommeerde tegenstanders. Tegen de nr 3 van Nederland was het een zware dobber, later bleek ze ook nog tegen de open Pools kampioene te mogen judoën. Mooie ervaringen maar ook ongelijke strijd. Toch wist Sienna een fraaie 3de prijs te bemachtigen. Kane Notermans moest erg lang wachten maar dat wachten werd beloond. Met 2 fraaie ipons wist hij zich kampioen te kronen! Voor de nieuwkomers  Ward Frissen, Roeven Evers, Kay Broens, Luca Straaten
Rein Willems en Mathijs Steijns was het een nieuwe ervaring. De indrukken van de vele felle judoka’s, publiek en de grote van de zaal is toch overweldigend. Allen wisten een of meerdere partijen te winnen echter ze kwamen net niet door de voorronde heen om in de finale poule te vechten. Toch knap, want de doelstelling was 1 winnen, en uitvoeren van hun technieken, en dat deden ze. Dit biedt perspectief voor de toekomst. Opvallend was de prestatie van nieuwkomer Etienne Drummen hij wist zijn wedstrijden goed op te bouwen met als resultaat een doorgang tot de finale poule, hierin wist hij een fraaie 3de prijs te bemachtigen. Dave Notermans zat in een bloedvorm, met schitterende worpen wist hij iedereen tegen het canvas te werpen. Dave wist zeer overtuigend te 1ste prijs in de wacht te slepen.

Noortje Duijzings maakte indruk in haar klasse, technisch weet ze wat te doen, nu het wedstrijd gevoel nog krijgen en dan vallen de punten. Nu wisten de tegenstanders hier (mis)gebruik van te maken. Noortje werd daardoor voortijdig uitgeschakeld. Jerome Claessens ging zeer voortvarend van start echter in de eerste wedstrijd moest hij opgeven door een vervelende knie blessure, anders had hier zeker meer in gezeten. Laura Klaessens moest met haar 57 kg in de klasse tot 70 kg uitkomen. Ondanks dit gewichtsverschil wist ze meerdere partijen naar haar hand te zetten doch in de halve finale werd een onbezonnen actie overgenomen waardoor een blessure ontstond en ze de strijd moest staken. Bart van Voorden, -81kg,  had nog veel te veel last van zijn knie-blessure, waardoor hij besloot zich terug te trekken uit het toernooi. Dat gaf hem wel mooi de gelegenheid om als coach te fungeren, en dat ging hem prima af.

We hebben op dit toernooi hoogstaand judo mogen zien. Van onze judoka’s hebben we vooral mooie technieken mogen zien dus ze kunnen op niveau mee draaien. Nu nog de wedstrijden afdwingen, en dan gaat het helemaal goed komen. Gefeliciteerd met de mooie resultaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *